Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

De Body Browser

4 januari 2011 om 10:11 door in Development

Hij is er al een tijdje: de Body Browser van Google. Handig voor als je ergens last van hebt en wilt weten wat voor orgaan daar zit, of als je gewoon geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam. Ik kan er verder geen echte toepassingen voor bedenken, behalve dan dat het wellicht leerzaam is voor studenten Geneeskunde of Biologie.

Zelf vind ik het met name leuk om door het lichaam heen te surfen, dus wat dat betreft is de naam Body Browser erg goed gekozen. Zouden ze er straks een echt mens neerzetten dat je door de MRI’s heen kunt surfen? Een beetje het Google maps idee met keuze uit kaarten of satellietweergave? En als we dan toch bezig zijn zou ik ook best in mijn eigen lichaam willen koekeloeren met een röntgen-webcam :-)

Proberen doe je hier, je hebt er wel een browser voor nodig die WebGL (de open standaard voor 3D op het web) ondersteunt zoals Chrome of Firefox 4 beta.

Nicoline Wouterlood

Front-end developer bij Rhinofly

Ik werk al jaren als front-end developer bij Rhinofly. HTML en CSS hebben geen echte geheimen meer voor mij, al willen ze me nog wel eens verbaasd doen staan. Want de technieken staan niet stil. HTML5, webstandaarden en CSS3 zijn dingen waar ik graag mee experimenteer. Kort gezegd: internet vind ik razend interessant.