Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

Draw something een blijvertje of eendagsvlieg?

1 maart 2012 om 21:10 door in Social Media

Gisterochtend kreeg ik een smsje dat ik echt de app “Draw Something” (iTuneslink), een tekenversie van Wordfeud, moest downloaden. Al gauw zag ik ‘s avonds menig collega voorbij komen in de vriendenlijst en was vandaag iedereen aan het tekenen. Van de een op de andere dag is het een hype. Wanneer ontstaat zo iets en is het een blijvertje?

Ik heb de zoekopdracht “draw something” gebruikt in onze conversation monitoringstool. Op iphoneclub.nl lees ik dat de app op 1 februari is gelanceerd. Ik heb dus een maand terug gekeken in het Nederlandse sociale domein naar de activiteit rondom Draw Something.

In de grafiek zie je voor 19 februari amper activteit. Op sommige dagen 1 bericht. Vervolgens zijn er op 9 februari 9 berichten op Twitter en dan valt het weer stil. Op dinsdag 21 februari bericht Techcrunch over de 1 miljoen downloads binnen 10 dagen en de activiteit begint toe te nemen.

Dan zie je echt een duidelijke knik in de grafiek op 25 februari door een artikel op Recensiekoning.nl. Nu gaat het los. Met als piek dinsdag 28 februari met zo’n 349 berichten. Mooi om te zien hoe zo iets een vlucht neemt, maar dan neemt de activiteit af. Terwijl in mijn omgeving het toen pas los ging. Wat denken jullie is dit tekenend, leuke woordgrap ;), en is het inderdaad een eendagsvlieg of toch een blijvertje?

Reacties

 • Op de een of andere manier is dit directere en leuker. Meeste mensen zullen er niet aan beginnen door de Engelse woorden wellicht. Ik denk blijvertje de komende maand.

  Deef op 01 maart 2012 om 21:16
  http://www.wat-betekent.nl/
 • Ze hebben de laatste dagen veel technische problemen. Misschien is dit een verklaring voor de verminderde activiteit?

  Hilde op 01 maart 2012 om 23:30
 • @deef True. En nog wel wat meer features.

  @Hilde Ja dat zou goed kunnen, maar heb jij er zo veel last van dat jij de app links laat liggen?

  Bas op 02 maart 2012 om 9:19
 • Als ze het goed blijven doorontwikkelen en steeds uitbreiden met nieuwe features, talen en badges, dan zou het best eens groot kunnen worden.

  Jan op 02 maart 2012 om 16:55
 • Net als Wordfeud zal ik er een maandje fanatiek mee bezig zijn om vervolgens er abrupt mee te stoppen..

  Roland op 04 maart 2012 om 19:50