Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

HBO verrijkt de tv-experience van haar series!

6 juni 2011 om 20:17 door in Social Media

Als groot fan van de nieuwe HBO serie Game of Thrones, wat een heldenserie, volg ik natuurlijk hun Facebookpagina voor toffe extra content. Want de serie heeft slechts een chronologische storyline terwijl er natuurlijk zoveel te vertellen is over de personages en hun wereld.  Tegenwoordig mogen sociale platformen (b.v. Youtube, Twitter en GetGlue) bij een serie dan ook niet ontbreken. Zo zag ik dat HBO via  HBO Connect deze platformen faciliteert en nog veel meer.

HBO connect is het platform dat het kijken van HBO-series gaat verrijken. Veel tv-kijkers gebruiken tegenwoordig een tweede scherm (smartphone, laptop of tablet) om hun kijkervaring te verrijken met online content.  HBO speelt hier slim op in door bestaande services te integreren op een eigen platform.

De bezoeker komt binnen op Pulse. Pulse visualiseert via een soort tagcloud van afbeeldingen op welke content van series realtime geklikt wordt. Zo ziet de bezoeker in 1 oog opslag welke serie op dat moment populair is. De bezoeker kan connecten met zijn Twitter en Facebook-account. Tijdens het kijken van de serie ga je natuurlijk naar Feeds. Hier is een live-feed van alles wat op Twitter gezegd wordt over de serie en kan men mee praten. Ook kan men zien welke onderwerpen van de serie trending zijn en kan de feed op onderwerpen gefilterd worden. Nice!

Het onderdeel Visualizers is een interactieve visualistie van trending topics en hashtags. Door er over heen te hooveren ziet men de avatars van de personen die erover tweeten. Hierop kan men klikken en dan komt de specifieke tweet in beeld.  Ook Conversation is een superinteressant onderdeel want hier kan de fan op gezette tijden twitteren en chatten met personages en andere mensen die betrokken zijn bij de serie. Tof! Bij Connections ziet men met welke series en via welke platformen er al geconnect is. Gelijk even fan geworden van Boardwalk Empire op Facebook. Ook zo’n juweeltje van HBO.

Ik vind de functionaliteit nu nog enigszins tegenvallen, maar dat komt ook omdat het nog in beta is en ik niet live de episodes (alleen VS) kan kijken. Dan is meepraten via Twitter al een stuk interessanter. Het is een slimme zet van HBO om hier een platform voor in te richten. Mensen gebruiken toch al deze services tijdens het kijken waarom het dan niet in een fan jasje faciliteren. De toekomst van sociaal tv-kijken?

Ik ga in ieder geval nu episode 8 kijken!

Trailer Game of Thrones
http://www.youtube.com/watch?v=ylbqdj1WJX4&feature=player_profilepage

Reacties