Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

It’s here: G1. En nou blij zijn!

23 september 2008 om 18:33 door in Design

Maanden, herstel, jaren gingen de geruchten al rond. Het zou een telefoon worden, nee, een platform, nee toch een telefoon, nee toch een platform! Android zou het gaan heten. Orange zou de telefoons gaan verkopen. En toen ging O2 er mee aan de haal. Uiteindelijk blijkt T-Mobile de door HTC ontwikkelde G1 telefoon te gaan verkopen.  Tijdens een gortdroge en tamelijk donkere presentatie in New York werd hij om 16.30 uur NL-tijd voor het eerst getoond. Maar zitten we nog wel te wachten op een “gPhone“? Of….

Het gevoel is tweeledig.
Ja, sommige applicaties die tijdens de demo getoond werden (voornamelijk Google-dingen, ‘tuurlijk) waren pretty amazing.  Natuurlijk wil ik direct na het maken van een afspraak met een van mijn contactpersonen (opgeslagen in Google Contacts) zien waar ik precies heb afgesproken op Google Maps.  Meer voorbeelden geeft onze fietsende vriend hieronder:

Maar na het zien van dit filmpje, viel me ook op hoe betrekkelijk saai de interface van het Android Platform is. Natuurlijk, functioneren is ook belangrijk, maar in dit geval mis ik wel een beetje de “fun” in “functioneren”. De eerste reacties van bijvoorbeeld Engadget zijn ook wel opvallend: “Here’s some initial observations: the browser (Chrome Light, zoals Google het noemt -red.) is much choppier than the iPhone’s, there seem to be be two separate mail apps, one for Gmail and a separate IMAP app, and there seems to be no multitouch functionality.”

Tijdens het schrijven van dit artikeltje draait er vrolijk een Twitter-search mee. Opvallend: gemiddeld 10 nieuwe reacties met de term “G1″ per minuut. Er wordt dus wel over gesproken. Veel over het design van de G1. Eerlijk gezegd vind ik het ook niet bepaald een mooie telefoon. Het is net of ze er op het laatst nog een blokje tegen aan moesten metselen voor de stevigheid. De “Fisher Price-look” is een veel terugkomende term online.  Smaken verschillen, dat dan weer wel.

Waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk het ontwikkelplatform Android. Na het succes van AppStore van Apple heeft ook Google een soortgelijke functionaliteit beschikbaar gesteld. Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen die deze actie teweeg zal brengen. Mashable heeft de mooiste term: “The real story to watch will be the developer ecosystem that emerges around the device”.

We zullen in Nederland nog even moeten wachten op de eerste hands-on: de Europese lancering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2009.

Reacties

 • Ik heb het ook met een schuin oog meegekeken. De presentatie kwam mij ook als enorm suf over. Klein zaaltje, boelveel mensen op het podium gaf een verwarde en ongeorganiseerde indruk. Waarom niet een groot podium met mooie visuals?

  De telefoon zelf geeft mij geen robuust gevoel. Het ziet er maar fragiel uit, met die uitschuivende toetsjes. Ik ben niet bepaald onder de indruk. Misschien dat de community die eromheen zal worden opgebouwd de waarde explosief kunnen doen toenemen, maar ik verwacht eerlijk gezegt dat het maar een telefoontje wordt voor de die hard multimedia developer en niet zozeer voor de mainstream gebruiker.

  Ik hield trouwens ook een summize search bij om te zien hoe de buzz was (conversational tracking, je weet ;-)), maar ik vond de buzz rondom maar vies tegenvallen.

  Ik ben benieuwd hoe het in de toekomst zal gaan met de G1!

  Matthijs Roumen op 23 september 2008 om 20:19
  http://log.mroumen.com
 • Ik heb er wel hoge verwachtingen van. Google heeft net als Apple een behoorlijk grote fanbase. Het toestel zelf en de features wat ik tot nu toe gelezen hebt zijn niet erg boeiend, maar zoals je al aangeeft zullen de apps die gemaakt worden op de Android Market de meerwaarde van dit toestel bepalen. Google heeft in het verleden laten zien in staat te zijn deze meerwaarde door developers te laten creëren. Denk alleen al aan alle Google Maps mashups.
  Hier een korte samenvatting van de persconferentie op Androidmagazine

  Bas Gezelle op 23 september 2008 om 21:17
  http://bgezelle.tumblr.com
 • […] spectaculaire show vindt plaats aan de vooravond van de lancering van de T-Mobile G1, de eerste mobiele telefoon met het Google besturingssysteem Android. De projectie zal op een […]

  Frank-ly » Blog Archive » T-Mobile presenteert audiovisueel spektakel in Rotterdam op 26 januari 2009 om 9:15
  http://www.frank-ly.nl/t-mobile-presenteert-audiovisueel-spektakel-in-rotterdam