Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

Live vliegtuigjes spotten.

17 november 2009 om 12:22 door in Development

casper
Altijd al live vliegtuigjes willen kijken? Even checken waar dat vliegtuig naar toe gaat dat net overvliegt? Zien of het vliegtuig van dat ene familielid al bijna aan komt? Het kan! Met Casper, gemaakt door Frontier.nl.

Heh? Maar hoe werkt dat dan?

“Met de RadarBox is het mogelijk om gegevens radiogolven (zogenaamde ADS-B signalen) van vliegtuigen te ontvangen welke vervolgens met de computer verwerkt kunnen worden. Zo is hoogte, snelheid en positie van vliegtuigen in de buurt (binnen bereik) beschikbaar.”

bron

En het werkt echt goed. Er is zelfs een Layar voor om rechtstreeks via je telefoon informatie op te halen over het vliegtuig. Gaaf! Innovatie ten top!

Via: Leon.

Reacties

 • Erg gave website/ applicatie inderdaad. Er is ook een variant voor de scheepsvaart van (http://www.marinetraffic.com/ais/), maar deze werkt volgens mij niet op Layar :)

  Lieke – Relatiegeschenken Blog op 17 november 2009 om 17:11
  http://blog.berendsohn.nl/
 • […] Frankly. This entry was posted on Wednesday, November 18th, 2009 at 9:10 am and is filed under […]

  Live vliegtuigbewegingen volgen met Casper op 18 november 2009 om 10:07
  http://noms.netexpo.nl/casper-live-vliegtuigbewegingen-volgen/
 • Dit is echt heel mooi! Voor de ware vliegtuigspotter / liefhebber is dit een programma dat in een keer een hele andere manier van vliegtuigspotten mogelijk maakt. Dit zijn pas echte uitvinden, maar het is dus ook als applicatie voor de iPhone beschikbaar?

  Sony Ericsson Satio op 18 november 2009 om 11:59
  http://www.sonyericssonsatio.nl/
 • @Lieke: Gaaf! Lijkt me dat ze dezelfde techniek gebruiken om de locatie van de schepen te traceren. Supertof, die inzicht in data!

  @Sony Ericsson Satio: Yes! Als het goed is, is er een beschikbare laag voor de applicatie Layar.

  Matthijs Roumen op 18 november 2009 om 12:04
  http://log.mroumen.com
 • Geweldig,
  Ook geschikt voor oudere mensen die de deur niet meer uit kunnen.
  Zo kunnen ze toch een hobby uitoefenen.
  Bedankt.

  Tineke op 21 november 2009 om 23:25