Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

Ralph McQuarrie 1929 – 2012

8 maart 2012 om 12:28 door in Inspiratie

Afgelopen zaterdag is de legendarische illustrator Ralph McQuarrie overleden. Hij is 82 jaar geworden.
Ralph McQuarrie heeft via zijn prachtige illustraties vorm gegeven aan klassieke en iconische figuren, voertuigen en landschappen  die we allemaal herkennen en herinneren uit films.

Of het nu Star Wars is, Battlestar Galactica, Close Encounters of the Third Kind, of een van de andere klassieke films waar hij aan mee gewerkt heeft, het is fascinerend te zien hoe de oorsprong van veel van deze iconische beelden er uitzien.
McQuarrie starte zijn carrière als technical illustrator voor Boeing. Later werd hij gevraagd voor illustratiewerk voor Raiders of the Lost Ark en E.T.: The Extra-Terrestrial. Voor zijn samenwerking in de film Cocoon, ontving hij een Oscar in 1986.
McQuarrie ontwierp en visualiseerde de achtergronden voor de originale Star Wars trilogie, maar ook de meest herkenbare ruimteschepen en karakters zoals Darth Vader, Chewbacca, R2-D2 en C-3PO.
In nagedachtenis van McQuarrie, schreef George Lucas op zijn website: ‘His genial contribution, in the form of unequaled production paintings, propelled and inspired all of the cast and crew of the original Star Wars trilogy’.

Mijn boekenkast is niet verlegen van een aantal prentenboeken en portfoliowerken van McQuarrie. Hij was een van mijn inspiraties om een tekenaar te worden. De energie en levendigheid dat McQuarrie overbrengt in zijn concept-art voor films, ben ik bij andere films nog niet verder tegen gekomen.
Ralph McQuarrie zal gemist worden, maar nooit vergeten. Zolang de universa hij heeft helpen creëren voortleeft in miljoenen huishoudens over de hele wereld.

Roland Lamers

Animator bij Rhinofly

Sinds 2006 ontwerper en animator bij Rhinofly. Voorheen bij EuroRSCG 4D, Qi en Toonder Studio’s. Tekenen en tekenfilmpjes maken, elke dag prachtige dingen creëren en bekijken en daar betaald voor krijgen. Dat is toch het mooiste wat er is! Ik let graag op de details, maar niet op de perfectie, het moet wel authentiek blijven. Mijn voornaamste gereedschappen zijn Flash, Fireworks, Photoshop, Illustrator en potlood, papier en ideeën.