Over Frank-ly

Frank-ly is de corporate weblog van Rhinofly en Tribewise. Twee rockende bureaus uit Utrecht met werelddominatie-ambitie op het digitale gebied.

Waarom?

Met gedeelde kennis wordt iedereen beter – dat was de gedachte in 2002 bij de oprichting van Frank-ly.

Een publieke plek waar iedere collega de gevonden parels van het web kan delen, zorgt voor een collectief hoger kennisniveau, wat weer netjes aansluit bij de ambitie voor werelddominatie.Nu (bijna) 10 jaar later staat die gedachte nog steeds en zijn we met 75 auteurs en meer dan 3200+ artikelen volgens onszelf én de awardshows 1 van de leukste blogs van Nederland.
over Frank-ly

Snoep 2011

12 januari 2012 om 13:12 door in Communicatie, Inspiratie

Al jaren neemt radavi snoep mee naar het werk, maar wat klein begon, is bij Rhinofly groot geworden want bij Rhinofly waren ook genoeg andere zoetekauwen in dienst. Halverwege 2010 is er begonnen met het bijhouden van gewicht en kosten, maar in 2011 is alles dus bijgehouden. Niet alleen het gewicht, maar ook de categorie, en hoelang het duurt voordat het weer op is. Jammer genoeg is dat niet altijd gelukt, omdat er altijd mensen zijn die de secret-stash wisten te vinden:

Veel snoepgoed is aangekocht bij de huisleverancier CandyOnline maar om die hoge kosten wat te compenseren wordt er ook veel gekocht bij de goedkopere snoepleveranciers als de Action en de Xenos. Gelukkig worden er ook donaties gedaan in zowel geld als snoep. Dit brengt de volgende statistieken met zich mee:
In de afgelopen 241 werkdagen (een geheel jaar) is er 113 kilo aan snoep doorheen gegaan met een totale kostensom van € 373. Ongeveer de driekwart hiervan (235 euro) is bij elkaar gebracht door geldelijke donaties. Daarnaast zijn er ook snoepdonaties gedaan, dus de daadwerkelijke hoogte van de genoemde bedragen is eigenlijk nog wat hoger.

De verdeling in de verschillende categorieën is als volgt:

Categorie Gram Kosten
Zoet 74.410 € 264,40
Zuur 28.250 € 78,45
Kruidnoten 3.700 € 11,3
Drop 3.525 € 8,45

En wat gaat nu het snelst? Dat zijn de drop krakelingen, 150 stuks in drie kwartier.

De hongerige koe is de welbekende donatie pot, maar als je als buitenstaander ook een bijdrage wilt leveren, dan houden we dat niet tegen natuurlijk. Bekijk deze pagina om je donatie te doen.

En als afsluiter nog een clipje om even aan te geven dat wij niet de enige snoepverslaafden zijn, maar dat er ook mensen hele video clips mee maken:
The Making Of “In Your Arms”
http://www.youtube.com/?wtach=cIH4MJAC2Tg

Reacties

 • Ja nou heb ik dus ernstige trek. Waar zit je?

  Nicoline op 12 januari 2012 om 16:54
 • Jeweettog…..er ligt hier nog ergens wat drop, beetje links van me.

  Deef Vink op 12 januari 2012 om 16:56
  http://www.wat-betekent.nl/
 • Ja nou eh… soms MOET ik je secret stash wel opzoeken: je werkt parttime! And we needs the candy!

  Ronald op 12 januari 2012 om 21:45
  http://www.rhinofly.nl

Deef Vink

Projectmanager Support bij Rhinofly

Bezig met support voor klanten van Rhinofly, dus altijd aan de telefoon, aan het klikken door JIRA en e-mail aan het schrijven en er dan voor zorgen dat andere collega’s de problemen oplossen. Ook wel bekend als database-roerder en Grote Snoepkont.